Доступність посилання

ТОП новини

До суду направили обвинувальний акт стосовно колишнього голови КСУ Тупицького – прокуратура


Наприкінці 2020 року Тупицькому повідомили підозру
Наприкінці 2020 року Тупицькому повідомили підозру

До Печерського районного суду Києва направили обвинувальний акт стосовно колишнього голови Конституційного суду України, повідомив Офіс генерального прокурора. Обставини, описані в повідомленні, вказують на справу судді КСУ Олександра Тупицького.

Йому інкримінують «введення в оману суду або іншого уповноваженого органу» та «перешкоджання з’явленню свідка, потерпілого, експерта, спеціаліста, примушування їх до відмови від давання показань чи висновку».

За даними слідства, у жовтні 2018 року обвинувачений з корисливих мотивів та в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду України, який розшукується правоохоронними органами, здійснив підкуп свідка, щоб він відмовився давати показання або надав завідомо неправдиві показання у кримінальному провадженні, пов’язаному із протиправним заволодінням майновими активами ЗАТ «Зуївський енергомеханічний завод».

У прокуратурі стверджують, що впродовж 2018-2019 років обвинувачений неодноразово надавав слідчому Генеральної прокуратури України у цьому ж провадженні завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту щодо особливо тяжкого злочину.

Олександр Тупицький про недопуск на роботу і блокування КСУ (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00

Наприкінці 2020 року Тупицькому повідомили підозру в межах цього провадження. Сам суддя ствержує, що йому не вручили підозру належним чином.

27 березня президент Володимир Зеленський скасував укази Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького і Олександра Касмініна суддями Конституційного суду.

Тупицький нині оскаржує указ президента і заперечує звинувачення в порушеннях закону.

18 травня Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування.

XS
SM
MD
LG