Доступність посилання

ТОП новини

Відсторонений з посади судді КСУ Тупицький скликає «спеціальне» пленарне засідання


Олександр Тупицький нині оскаржує указ президента Володимира Зеленського про відсторонення його з посади
Олександр Тупицький нині оскаржує указ президента Володимира Зеленського про відсторонення його з посади

Відсторонений президентським указом із посади судді Конституційного суду України Олександр Тупицький скликає «спеціальне» пленарне засідання, повідомила у четвер пресслужба КСУ.

«Головою Конституційного суду України 9 березня 2021 року видано розпорядження №19/01/2011-ОД про скликання 17 березня 2021 року спеціального пленарного засідання Конституційного суду України», – йдеться в повідомленні.

За даними КСУ, на цьому засіданні розглядатиметься «зверення слідчого – заступника керівника Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань А.Яблонського».

Олександр Тупицький нині оскаржує указ президента Володимира Зеленського про відсторонення його з посади судді Конституційного суду України, в якому він до цього указу був головою.

29 грудня 2020 року президент Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення на два місяці голови Конституційного суду України Олександра Тупицького від посади судді КСУ з метою «відновлення справедливості та вирішення конституційної кризи». А 26 лютого продовжив термін відсторонення на один місяць.

30 грудня Конституційний суд України заявив, що президент Володимир Зеленський вийшов за межі своїх конституційних повноважень і порушив положення Конституції, видавши указ про відсторонення голови КСУ Олександра Тупицького, тому має негайно скасувати цей документ.

XS
SM
MD
LG