Доступність посилання

ТОП новини

У Росії назвали лауреата цьогорічної журналістської премії імені Політковської


Іван Голунов
Іван Голунов

Кореспондент видання «Медуза» Іван Голунов став лауреатом російської премії імені Анни Політковської «Камертон», повідомляє російська служба Радіо Свобода. Вручення премії відбулося напередодні у День міжнародної солідарності журналістів.

«Це не мій приз, це наголода для всіх нас за ту ситуацію, яка у нас була», – заявив медійник, отримуючи нагороду.

Іван Голунов – спеціальний кореспондент видання «Медуза». Нещодавно, у червні, був затриманий співробітниками поліції і звинувачений у поширенні наркотиків. Голунов заявив, що наркотики йому підкинули. Після активної громадської кампанії на захист Голунова МВС закрило справу.

Премія «Камертон» присуджується за «професійну майстерність, мужність і послідовність у відстоюванні принципів свободи слова, чесність, гідність, громадянську відповідальність і людське співчуття». Вона була заснована Спілкою журналістів Росії в пам'ять про вбиту в 2006 році журналістці «Нової газети» Анну Політковську.

Минулого року цю премію у Росії здобув головний редактор «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський, якого в Україні підозрюють у державній зраді та незаконному зберіганні зброї і якого повернули Росії у рамках обміну «35 на 35» 7 вересня.

XS
SM
MD
LG