Доступність посилання

ТОП новини

Суд відправив під арешт підозрюваного у вбивстві бахмутського активіста Мирошниченка


Один із двох підозрюваних у вбивстві Артема Мирошниченка, під час засідання Донецького апеляційного суду в Бахмуті, 11 грудня 2019 року
Один із двох підозрюваних у вбивстві Артема Мирошниченка, під час засідання Донецького апеляційного суду в Бахмуті, 11 грудня 2019 року

Донецький апеляційний суд у Бахмуті змінив запобіжний захід неповнолітньому підозрюваному у вбивстві активіста Артема Мирошниченка з домашнього арешту на тримання під вартою. Таке рішення суд ухвалив на закритому засіданні 11 грудня, повідомляє кореспондент Радіо Донбас.Реалії (проєкт Радіо Свобода).

Наразі строк тримання під вартою 16-річного підозрюваного встановили до 29 січня включно без можливості внесення застави.

9 грудня, коли суд мав розглянути зміну запобіжного заходу, засідання було зірване через повідомлення про замінування, яке не підтвердилося.

Про СІЗО для підозрюваного клопотала Бахмутська прокуратура – у зв’язку зі смертю потерпілого.

У залі суду
У залі суду

Підозрюваний під час спілкування з журналістами у суді чітко не пояснив мотиви убивства, але заперечив, що воно сталось на мовному ґрунті. Він сказав журналістам, що сам «є патріотом». Під час розгляду справи під судом зібрався мітинг.

Біля будівлі суду, 11 грудня 2019 року
Біля будівлі суду, 11 грудня 2019 року

Міністерство внутрішніх справ України повідомило раніше, що після смерті громадського активіста та волонтера Артема Мирошниченка кримінальне провадження про напад на нього перекваліфікували.

Тепер поліція інкримінує підозрюваному умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть.

На 36-річного волонтера Артема Мирошниченка напали 29 листопада в прифронтовому Бахмуті Донецької області. Поліція встановила особи нападників. За даними слідства, їм 16 і 17 років, обидва місцеві жителі.

Як зазначив в.о. начальника відділення поліції Бахмута Ярослав Меженний, той, хто бив активіста, займався боксом і змішаними єдиноборствами, і він нібито просто вирішив відпрацювати свої навички.

Однак брат загиблого Сергій Мирошниченко переконаний, що трагедія сталася не випадково, а через проукраїнську позицію і громадську діяльність його брата.

Брат загиблого Сергій Мирошниченко
Брат загиблого Сергій Мирошниченко

Бахмутські активісти стверджують, що є свідок, який чув, що невдоволення нападників викликало те, що Артем Мирошниченко відповідав їм українською.

XS
SM
MD
LG