Доступність посилання

ТОП новини

Армія РФ била вночі по Одещині 19 БПЛА, «Калібрами» та «Оніксами». Військові повідомили про руйнування


Суттєвих пошкоджень зазнав морський вокзал в Одесі, будівля привокзального готелю, зруйновано зерносховища
Суттєвих пошкоджень зазнав морський вокзал в Одесі, будівля привокзального готелю, зруйновано зерносховища

Цієї ночі армія РФ запустила по Одещині 19 ударних дронів типу Shahed-136/131 та дві надзвукові ракети «Онікс». Також було застосовував 12 «Калібрів» із складними траєкторіями руху різними областями.

«Для атаки з моря додатково до надводного ракетноносія був залучений підводний човен з новоросійської бухти. 19 «шахедів» та 11 «Калібрів» збито силами та засобами протиповітряної оборони. По 1 «Калібру» над Миколаївщиною і Кіровоградщиною, переважна ж більшість – в небі над Одещиною», – йдеться в Telegram-повідомленні Сил оборони півдня України.

Повідомляється про влучання у припортову інфраструктуру.

«Суттєвих пошкоджень зазнав морський вокзал в Одесі, в будівлі привокзального готелю, що вже кілька років не функціонує, спалахнула пожежа. Вогнеборці оперативно її ліквідували. «Оніксами» зруйновано зерносховища. Але люди не постраждали», – повідомили військові.

ДОПОВНЕНО Як повідомив в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Кропива, поранених з тяжкими наслідками немає, окрім однієї потерпілої жінки.

Він назвав атакований морський вокзал із готелем поруч «візитівкою міста».

«Це морський вокзал Одеси, який знайомий всім одеситам та українцям, як візитівка цього міста. Це надзвичайно чудове, прекрасне місце, де любили знаходитися та дивитися всі відвідувачі», – сказав Кропива.

За його словами, ціллю атаки була припортова інфраструктура та місця зберігання зерна і руйнування там є суттєвими. Сам припортовий вокзал, як каже заступник начальника Одеської ОВА, не працював вже декілька років.

Посадовець також каже, що атакували Одещину не лише з кораблів, але й підводного човна.

«До даної атаки був залучений підводний човен. Це, бачите, така атака багатохвильова та кластерна для того, щоб дійсно атакувати, залякувати та знищити припортову та цивільну інфраструктуру, – сказав Кропива.

У Повітряних силах зазначили, що атака з підводного човна із акваторії Чорного моря здійснювалася з районів Феодосія, Новоросійськ.

Також повітряники додали, що за минулу добу протиповітряною обороною було знищено три ударні БПЛА «Ланцет» та чотири розвідувальні безпілотники оперативно-тактичного рівня.

Раніше голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що в Одесі внаслідок вибухової хвилі постраждала жінка.

Уночі армія РФ запустила з Чорного моря у різних напрямках дрони-камікадзе та крилаті ракети по Україні. Найбільше під удар потрапила Одещина. Дані по регіонах уточнюються.

XS
SM
MD
LG