Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін про угорські паспорти на Закарпатті: Угорщина має «вжити заходів прямо зараз»


Міністр закордонних справ України Павло Клімкін (ліворуч) із керівником МЗС Угорщини Пітером Сіярто. Закарпатська область, 22 червня 2018 року
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін (ліворуч) із керівником МЗС Угорщини Пітером Сіярто. Закарпатська область, 22 червня 2018 року

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що після появи у мережі відеозапису із роздачею угорських паспортів у консульстві в місті Берегове на Закарпатті «в Угорщини є дві опції: довести, що відео з видачею... фейк, або вжити заходів прямо зараз». «Гадаю, що реальним є тільки друге», – написав міністр у мережі Twitter увечері 19 вересня.

Раніше в середу Клімкін назвав можливим видворення угорського консула у Береговому. Український міністр заявив, що планує обговорити це питання під час зустрічі на сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

​Дипломат додав, що МЗС зараз перевіряє автентичність відео роздачі паспортів в угорському консульстві в Береговому.

Засоби інформації оприлюднили відео, на якому українцям роздають паспорти Угорщини у консульстві Угорщини в Береговому з проханням не повідомляти про це владі.

Речниця СБУ Олена Гітлянська заявляє, що у спецслужбі знають про становище з видачею паспортів громадянам України, але українське законодавство не передбачає кримінальної відповідальності за подвійне громадянство.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

До чого може призвести нова суперечка між Угорщиною та Україною?

Угорщина задіює фінансові вливання на Закарпатті. Невидима мадяризація?

Угорський виклик: несиметрична відповідь України

Закарпатці в угорському рабстві. Про це мовчить Будапешт

Україна в час війни і Закарпаття як полігон для ворожих спецслужб

XS
SM
MD
LG