Доступність посилання

ТОП новини

Україна закликала IMO розглянути незаконні дії Росії, що «загрожують безпеці навігації»


Україна висловила протест в ІМО у зв’язку з неправомірним розширенням радіостанцією НАВТЕКС-Новоросійськ району обслуговування на акваторію Азовського моря і Керченської протоки
Україна висловила протест в ІМО у зв’язку з неправомірним розширенням радіостанцією НАВТЕКС-Новоросійськ району обслуговування на акваторію Азовського моря і Керченської протоки

Українська сторона закликала Міжнародну морську організацію (ІМО) розглянути «незаконні та односторонні дії Росії, які загрожують безпеці навігації», повідомляє посольство України у Великій Британії.

«Україна висловила протест в ІМО у зв’язку з неправомірним розширенням радіостанцією НАВТЕКС-Новоросійськ району обслуговування на акваторію Азовського моря і Керченської протоки. Оголошення навігаційної інформації з безпеки мореплавства мають поширюватися виключно українською радіостанцією НАВТЕКС-Бердянськ», – йдеться в повідомленні.

Минулого року країни Євросоюзу, Канада та США засуджували інспекційний режим, запроваджений Росією в Керченській протоці, а також перешкоди для судноплавства, спричинені будівництвом мосту через цю протоку.

10 квітня минулого року Україна висловлювала в ІМО протест у зв’язку з «протиправним будівництвом і відкриттям Росією» мосту через Керченську протоку, а також дискримінаційними перевірками суден, які прямують до українських портів в Азовському морі.

Міжнародна морська організація (ІМО) є міжурядовою організацією, спеціалізованою установою ООН. Діяльність ІМО спрямована на скасування дискримінаційних дій, що зачіпають міжнародне торговельне судноплавство, а також схвалення норм гарантування безпеки на морі і запобігання забрудненню з суден довкілля, в першу чергу, морського.

XS
SM
MD
LG