Доступність посилання

ТОП новини

Українку, яка захворіла через коронавірус в Італії, виписали з лікарні – МЗС


Випадок зараження 26-річної українки коронавірусом в Італії підтвердили 27 лютого
Випадок зараження 26-річної українки коронавірусом в Італії підтвердили 27 лютого

Громадянку України, яка в Італії була інфікована коронавірусом, виписали з лікарні, повідомляє Міністерство закордонних справ.

«Громадянку України, яка раніше захворіла в Італії на коронавірус та лікувалася в Неаполі, виписали з лікарні. Про це повідомило Генеральне консульство України у Неаполі», – написав у твітері міністр закордонних справ Дмитро Кулеба з посиланням на сторінку «Коронавірус у світі – оперативно від МЗС».

Випадок зараження 26-річної українки коронавірусом в Італії підтвердили 27 лютого.

В Україні на даний час підтверджені лабораторно три випадки коронавірусного захворювання: один – у Житомирській області, два – в Чернівецькій.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19. Він триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня.

Станом на 13 березня у світі зафіксували понад 128 тисяч випадків COVID-19 у більш як 100 країнах, свідчать дані Центру системних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса. Кількість летальних випадків захворювання становить 4 720. Водночас понад 68 тисяч людей одужали.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

Гендиректор ВООЗ: «COVID-19 можна охарактеризувати як пандемію» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

XS
SM
MD
LG