Доступність посилання

ТОП новини

Україна воює з Росією не заради переговорів, а заради перемоги – Кулеба


На думку очільника українського МЗС, Росія буде готова до реальних переговорів лише тоді, коли «усвідомить і змириться», що «її позиції максимально ослабли»
На думку очільника українського МЗС, Росія буде готова до реальних переговорів лише тоді, коли «усвідомить і змириться», що «її позиції максимально ослабли»

Україна воює з Росією не заради того, щоб сісти за стіл переговорів, а заради того, щоб перемогти, заявив в інтерв’ю «РБК-Україна» міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Це абсолютна налаштованість не лише на всіх щаблях української влади, але і в українському суспільстві ми теж бачимо цю зарядженість на перемогу», – наголосив він.

Окрім того, за словами Кулеби, Росія буде готова до реальних переговорів лише тоді, коли «усвідомить і змириться», що «її позиції максимально ослабли».

«Але тоді постає логічне питання: якщо на цей момент ми перебуватимемо в успішному наступі і будемо звільняти свої території, то чому нам потрібно про щось домовлятися з агресором?» – додав міністр.

Окрім того, на думку Кулеби, пропозиції Росії сісти за стіл переговорів уже неодноразово засвідчили про намір нівелювати цей діалог.

«Якщо уважно стежити за сигналами з Росії, то дійсно з певною періодичністю вони згадують слово «переговори». Потім це слово зникає, потім згадують знову. Але кожного разу ця згадка супроводжується додаванням елементу, що «Росія готова говорити про виконання її вимог». І це, відповідно, нівелює саму згадку про переговори», – пояснив очільник МЗС.

12 вересня в інтерв’ю американському телеканалу CNN президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі переговори з президентом Росії Володимиром Путіним неможливі.

«Я не бачу жодного бажання з їхнього боку бути конструктивними. Щодо їхніх ультиматумів, то мені все одно, хто ці ультиматуми висував – Путін чи хтось інший. Це мій принцип – я не говоритиму з тим, хто ставить ультиматуми», – сказав Зеленський.

Також він зазначив, що будь-яка угода між Україною та Росією може бути укладена лише у разі повного виведення військ РФ з української території.

Водночас 13 вересня антикризовий радник голови Офісу президента Михайло Подоляк закликав Захід відреагувати на обстріл Росією українських об’єктів інфраструктури, надавши Україні системи протиракетної та протиповітряної оборони.

XS
SM
MD
LG