Доступність посилання

ТОП новини

В «Укренерго» заявили про аварійні відключення електроенергії у трьох областях


Основна причина – відсутність достатнього обсягу генеруючих потужностей в системі після атак РФ
Основна причина – відсутність достатнього обсягу генеруючих потужностей в системі після атак РФ

Компанія «Укренерго» заявила про застосування графіків аварійних відключень до вечора у Дніпропетровській Запорізькій, Кіровоградській областях.

«Основна причина – відсутність достатнього обсягу генеруючих потужностей в системі для покриття споживання в окремих регіонах країни, як наслідок нічної масованої російської атаки на українські електростанції», – йдеться у повідомленні, оприлюдненому в фейсбуці.

У компанії нагадують, що продовжують діяти обмеження енергопостачання на Харківщині та у Кривому Розі.

«Укренерго» також закликає споживачів в інших регіонах споживати електроенергію ощадливо.

Читайте також Зеленський: свідомими цілями РФ були Канівська та Дністровська ГЕС – це загроза не лише для України

У ніч на 29 березня сили РФ атакували енергетичні об’єкти у Дніпропетровській, Черкаській, Кіровоградській, Івано-Франківській областях. За даними Міненерго, внаслідок ударів по об’єктах генерації у Дніпропетровcькій, Черкаській та Кіровоградській областях є пошкодження обладнання.

Влада Дніпропетровщини повідомила про пошкодження кількох енергетичних об'єктів у Дніпровському, Криворізькому та Кам'янському районах.

Читайте також: Масована атака Росії по Україні: вночі знищено 84 повітряні цілі з 99 – Повітряні сили

Минулого тижня під час наймасштабнішої атаки на українську енергетику за останній час РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження.

Російські військові регулярно атакують Дніпропетровщину з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, РСЗВ. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG