Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: повідомлення про скасування аварійних відключень електрики є фейком


Київ під час вимкнень електропостачання, грудень 2022 року
Київ під час вимкнень електропостачання, грудень 2022 року

Компанія «Укренерго» заявляє, що поширення інформації про нібито скасування аварійних відключень електроенергії є фейком.

«В соцмережах поширюється фейкова інформація про нібито скасування аварійних відключень електроенергії з посиланням на фальшиву сторінку нашої компанії. Це спроба збурити суспільство неправдивою інформацією. Нагадаємо, аварійні відключення – це вимушений крок, який застосовується виключно за наявності дефіциту, для збереження балансу виробництва і споживання в енергосистемі. Відмовитись від них енергетики зможуть лише після повного припинення ворожих атак на нашу енергосистему», – заявили в компанії.

В «Укренерго» нагадують, що про дві свої офіційні сторінки – в фейсбуці і телеграмі – і наголошують, що будь-що, опубліковане на інших сторінках, є «фейком і російською ІПСО».

Компанія «Укренерго» 26 грудня через перевищення лімітів споживання запровадила аварійні відключення у Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Львівській, Київській областях та у Києві.

Росія з жовтня регулярно завдає масованих ракетних ударів по енергетичних обʼєктах в Україні, після одного з таких ударів 23 листопада значна частина країни на деякий час залишилася без енергопостачання. Досі в більшості областей тривають планові відключення електрики.

У британській розвідці вважають, що удари по українській критичній інфраструктурі, ймовірно, є першим прикладом реалізації Росією концепції стратегічної операції зі знищення критично важливих цілей (SODCIT) – ключового компонента військової доктрини, яку вона прийняла в останні роки.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляв, що вражаються обʼєкти, використання яких допомагає «вбивати росіян».

Україна вважає удари по цивільній інфраструктурі актами тероризму, їх також засуджують країни Заходу.

XS
SM
MD
LG