Доступність посилання

ТОП новини

В уряді затвердили нові обмеження і розповіли, коли будуть послаблювати карантин


Послаблення карантину, за словами голови уряду, відбуватиметься поступово, а для старших людей, школярів і студентів карантин буде продовжений
Послаблення карантину, за словами голови уряду, відбуватиметься поступово, а для старших людей, школярів і студентів карантин буде продовжений

Кабінет міністрів затвердив список додаткових обмежень в Україні у зв'язку з епідемією коронавірусу, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. У відеозверненні, опублікованому у фейсбуці, він додав, що в разі позитивної динаміки в кінці квітня обмеження почнуть послаблювати.

«Якщо буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, то в кінці квітня ми зможемо розпочати поступове послаблення карантинних заходів. Цей процес буде відбуватись у кілька етапів. Перший – на роботу підуть люди працездатного віку. Паралельно буде частково відновлюватися рух громадського транспорту. Це дозволить нам вже з початку травня почати рестарт економіки, але це не означатиме послаблення інших карантинних заходів», – сказав голова уряду.

Водночас, за його словами, оскільки загроза поширення коронавірусу за три тижні нікуди не зникне, обмеження на прогулянки, масові зібрання та інші розваги будуть все одно діяти.

«Всі без винятку будуть зобов'язані носити маску і дотримуватись карантину. Для старших людей, школярів і студентів карантин буде продовжений», – сказав прем'єр.

Щодо посилення карантину, то, за словами Шмигаля, затверджене 2 квітня рішення Кабміну найближчим часом офіційно опублікують.

За його словами, нові заходи передбачають заборону пересуватися вулицями більш ніж двом особам разом, крім випадків супроводу дітей. Будуть посилені заходи із захисту держкордону, Кабмін залишає працювати тільки 21 пункт пропуску. Запроваджується обов'язкова обсервація на 14 днів осіб, що прибули з-за кордону.

Відколи діятимуть нові обмеження, які, як раніше заявляли в уряді, передбачатимуть також обов'язкове носіння медичних масок, Шмигаль не уточнив.

За даними МОЗ, летальність від коронавірусної хвороби в України складає 2,4%. В середньому по світу цей показник дорівнює 5,2%, в Німеччині – 1,3%, в Італії – 12%, в Іспанії – 9,2%.

Загалом наразі в Україні виявлено 942 хворих на COVID-19. Померли в Україні 23 людини, одужали – 19.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG