Доступність посилання

ТОП новини

Уряд підтримав президента та звільнив голову Одеської ОДА


Максим Степанов
Максим Степанов

Кабінет міністрів України 10 квітня погодив звільнення голови Одеської облдержадміністрації Максима Степанова. Про це Радіо Свобода повідомив прес-секретар прем’єр-міністра України Василь Рябчук.

«Вчора ми отримали подання по Максиму Степанову, прем’єр про це говорив, і сьогодні його підтримали», – повідомив Рябчук.

Рішення було ухвалене на закритій частині засідання уряду. Президент України Петро Порошенко відсторонив від виконання обов’язків голову Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова указом від 6 квітня, а документ з’явився на сайті президента у відкритому доступі лише 8 квітня. Сам Степанов назвав це відсторонення перевищенням повноважень з боку Порошенка та відмовився йти з посади. Рішення Кабінету міністрів він ще не коментував.

Рішення про звільнення Степанова з’явилося через тиждень після першого туру виборів президента України, за результатами яких у другий тур виходять шоумен Володимир Зеленський і чинний президент Петро Порошенко. Згідно із даними ЦВК, президент не переміг у жодному виборчому окрузі в Одеському регіоні – у дев’яти округах переміг Володимир Зеленський, ще у двох – Юрій Бойко.

Степанов заявив, що перший тур виборів президента України в регіоні відбувся вільно і без використання адміністративного ресурсу та висловив переконання, що другий тур також обійдеться без порушень.

XS
SM
MD
LG