Доступність посилання

ТОП новини

CША запровадять нові мита на товари з Китаю – Трамп


Президент США Дональд Трамп заявив, що американські представники готові до переговорів із Китаєм «для припинення практики нечесної торгівлі»
Президент США Дональд Трамп заявив, що американські представники готові до переговорів із Китаєм «для припинення практики нечесної торгівлі»

Сполучені Штати з наступного тижня запровадять нові імпортні мита на ввезені з Китаю товари на суму 200 мільярдів доларів, оголосив 17 вересня президент США Дональд Трамп.

Цей крок зроблений у відповідь на відмову Пекіна ширше відкрити свій ринок для американських товарів, припинити масштабну державну підтримку експортних галузей промисловості і відмовитися від вимоги передачі китайським фірмам технологій як умови виходу на китайський ринок. Президент Трамп також наполягає на необхідності значно скоротити американський дефіцит у торгівлі з Китаєм.

Китай попередив про намір діяти у відповідь.

У своїй заяві Трамп наголосив, що представники США готові вести переговори.

«Китай мав багато можливостей задовольнити наші вимоги. Я закликаю китайських лідерів вжити негайних заходів для припинення практики нечесної торгівлі», – сказав президент США.

З урахуванням нинішніх і запроваджених раніше мит на китайські товари близько половини всього, що американці купують у Китаї – найбільшого для США джерела імпорту – підлягатиме обкладанню митом.

Напередодні The Wall Street Journal з посиланням на джерела в китайському уряді повідомила, що Китай може відмовитися від участі в нових торговельних переговорах зі США через можливе запровадження нових мит.

Як повідомляло Радіо Свобода, у липні США ввели мита в 25% на китайські товари на суму 50 мільярдів доларів. Китай відповів на це дзеркально. У список товарів, затверджених Вашингтоном, зокрема, ввійшли електроніка та медобладнання, вироблена в Китаї. Пекін підняв тарифи на зерно і продукти харчування, які постачаються з США.

XS
SM
MD
LG