Доступність посилання

ТОП новини

США і Південна Корея зупиняють спільні військові навчання через переговори з КНДР


Ці навчання замінять меншими – Dong Maeng, які пройдуть від 4 до 12 березня
Ці навчання замінять меншими – Dong Maeng, які пройдуть від 4 до 12 березня

Сполучені Штати Америки і Південна Корея заявляють, що вирішили припинити свої масштабні щорічні військові навчання, щоб сприяти прогресу в дипломатичних переговорах із Північною Кореєю.

Пентагон 2 березня заявив, що керівники оборонних відомств США і Південної Кореї вирішили завершити маневри Foal Eagle і Key Resolve, які зазвичай проводяться навесні, щоб «зменшити напруженість і підтримати дипломатичні зусилля з досягнення повної денуклеаризації Корейського півострова».

Ці навчання замінять меншими – Dong Maeng, які пройдуть від 4 до 12 березня, повідомили керівники Генштабу Сеула і Командування комбінованих сил Південної Кореї і США.

Трамп і Кім відкрили саміт у Ханої, обмінявшись теплими словами – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

Деякі західні чиновники висловили занепокоєння через припинення навчань, заявивши, що це може знизити військову готовність у випадку чергового загострення відносин із Пхеньяном.

Вашингтон і Сеул понад десять років проводили маневри за участю тисяч військовослужбовців.

Минулого тижня у В’єтнамі відбувся черговий саміт лідерів США і Північної Кореї. Зустріч завершилася безрезультатно: підсумкового документу сторони не підписали. Дональд Трамп заявив, що це сталося через американські санкції проти КНДР.

XS
SM
MD
LG