Доступність посилання

ТОП новини

США запровадили санкції проти двох російських слідчих, звинувативши їх у катуваннях


Сполучені Штати Америки неодноразово закликали Росію зупинити переслідування «Свідків Єгови»
Сполучені Штати Америки неодноразово закликали Росію зупинити переслідування «Свідків Єгови»

Сполучені Штати Америки запровадили персональні санкції проти двох співробітників Слідчого комітету Росії, звинувативши їх в тортурах щодо послідовників релігійної організації «Свідки Єгови» в Сургуті.

Як повідомляє Держдепартамент США, йдеться про керівника управління Слідчого комітету в Сургуті Володимира Єрмолаєва і старшого слідчого Степана Ткача. Їх звинувачують у катуванні щонайменше семи послідовників «Свідків Єгови» в лютому 2019 року. Як стверджується, співробітники СКР на чолі з Єрмолаєвим і Ткачем «душили, били електрошокером і жорстоко били» послідовників «Свідків Єгови» під час допитів.

У 2017 році Верховний суд Росії визнав екстремістською діяльність релігійної організації «Свідки Єгови» і заборонив її в Росії. Після цього почалися регулярні арешти й обшуки її послідовників. У Сургуті після затримання в лютому сім людей поскаржилися на катування з боку слідчих, проте порушувати кримінальну справу за фактом тортур влада відмовилася.

Читайте також: Переслідування «Свідків Єгови» в Росії: заборона, затримання, катування

Сполучені Штати Америки неодноразово закликали Росію зупинити переслідування «Свідків Єгови». Як наголошується в заяві Держдепартаменту, «незважаючи на те, що вони не становлять загрозу національній безпеці Росії, більше ніж 60 «свідків» у даний час очікують суду в кримінальних справах у СІЗО або під домашнім арештом, понад 250 – під слідством».

Віриш в Єгову – чекай ФСБ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:49 0:00

XS
SM
MD
LG