Доступність посилання

ТОП новини

США розширили санкції через отруєння Скрипалів та Навального


Санкції наберуть чинності 18 березня
Санкції наберуть чинності 18 березня

США розширили санкції, запроваджені раніше проти Росії через отруєння Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері та Олексія Навального в Томську. Про це йдеться в повідомленні Міністерства торгівлі США.

«Застосовуючи незаконні нервово-паралітичні отруйні речовини проти дисидентів як всередині, так і за межами своїх кордонів, російський уряд порушує свої зобов’язання за Конвенцією про заборону хімічної зброї, а також піддає своїх громадян і громадян інших країн смертельному ризику», – йдеться в заяві відомства.

Санкції наберуть чинності 18 березня – вони передбачають обмеження експорту і реекспорту в Росію товарів, пов’язаних з національною безпекою, а також обладнання, технологій та програмного забезпечення. Деякі винятки будуть збережені, проте не на основі ліцензій, а з підстав національної безпеки.

На початку березня США ввели санкції проти 14 організацій з Росії, Німеччини і Швейцарії у «справі Навального», мотивуючи тим, що ці організації могли мати відношення до створення і поширення зброї масового знищення та хімічної зброї. Сполучені Штати також внесли у санкційний список сімох російських чиновників через справу російського опозиційного політика Олексія Навального. Кремль пообіцяв відповісти на ці санкції.

XS
SM
MD
LG