Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон озвучив вміст нового пакету військової допомоги США для України


Як йдеться на сайті Пентагону, цей пакет на загальну суму близько 1,2 мільярда доларів надається у рамках Ініціативи сприяння безпеці України
Як йдеться на сайті Пентагону, цей пакет на загальну суму близько 1,2 мільярда доларів надається у рамках Ініціативи сприяння безпеці України

Міністерство оборони США оголосило вміст нового пакету військової допомоги Україні, «щоб підтвердити непохитну підтримку США України, у тому числі для зміцнення її протиповітряної оборони та задоволення потреб артилерійських боєприпасів».

Як йдеться на сайті Пентагону, цей пакет на загальну суму близько 1,2 мільярда доларів надається у рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

Пакет допомогти містить:

  • Додаткові засоби ППО та боєприпаси;
  • Устаткування для інтеграції західних пускових установок ППО, ракет та радарів із системами ППО України;
  • Боєприпаси для протидії безпілотним авіаційним системам;
  • 155-мм артилерійські снаряди;
  • Комерційні послуги супутникової зйомки;
  • Підтримка навчання, техобслуговування та підтримки діяльності.

«Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб надати Україні можливості для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокових потреб у сфері безпеки», – йдеться в повідомленні Пентагону.

Раніше повідомлялося, що у вівторок буде оголошено про 1,2 мільярда доларів довгострокової військової допомоги США Україні в рамках Ініціативи сприяння безпеці.

Повідомлялося, що на відміну від американського обладнання, зброї та боєприпасів, які частіше відправляються в Україну зі складів Пентагону, щоб їх можна було швидко доставити, ці гроші мають бути витрачені протягом найближчих місяців або навіть років на забезпечення майбутніх потреб безпеки України.

3 травня влада США оголосила про надання чергового пакету військової допомоги на 300 млн доларів. Цей пакет допомоги, серед іншого, включає додаткові боєприпаси для артилерійських ракетних систем (HIMARS) та ракети TOW.

XS
SM
MD
LG