Доступність посилання

ТОП новини

USAID передасть Україні автономні безпілотники Skydio для документування воєнних злочинів


Руйнування після російської атаки по Одещині, 21 липня 2023 року
Руйнування після російської атаки по Одещині, 21 липня 2023 року

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) 27 липня оголосило про передачу Офісу генпрокуратура України дев’яти автономних безпілотників Skydio.

Як повідомляє пресслужба агентства, безпілотники Skydio мають камери 4K, які використовуватимуться для фото- та відеозйомки для документування воєнних злочинів.

У USAID очікують, що це допоможе Офісу генпрокуратура задокументувати понад 115 000 випадків знищення цивільної інфраструктури та доказів порушення прав людини в прифронтових громадах і на звільнених територіях.

Минулого тижня адміністраторка USAID Саманта Пауер перебувала з візитом в Україні.

За даними Офісу генпрокурора, наразі в Україні зареєстровано 98 100 злочинів агресії та воєнних злочинів, з них понад 95 тисяч – за статтею про порушення законів та звичаїв війни.

В ООН станом на 30 червня змогли підтвердити загибель 9 177 і поранення 15 993 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. Серед них – 535 загиблих і 1095 поранених дітей. В ООН зазначають, що реальна кількість загиблих і поранених може бути значно вищою.

Росія, попри докази та свідчення, з перших днів повномасштабного вторгнення заперечує відповідальність своїх військових у воєнних злочинах проти українських цивільних та військових.

XS
SM
MD
LG