Доступність посилання

ТОП новини

За добу бойовики стріляли 10 разів, один український військовий поранений – штаб


Вигляд на терикон бойовиків російських гібридних сил із позиції українських військових на териконі під містом Золоте Луганської області, грудень 2017 року
Вигляд на терикон бойовиків російських гібридних сил із позиції українських військових на териконі під містом Золоте Луганської області, грудень 2017 року

З початку доби 24 травня на фронті бойовики 10 разів порушували режим припинення вогню, внаслідок обстрілів один військовослужбовець Збройних сил України отримав поранення, повідомляє прес-служба штабу.

За даними штабу, обстріли фіксували поблизу міста Авдіївка, сіл Гнутове, Новотроїцьке, Красногорівка, Лебединське, Піски. Бойовики застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

«В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ» ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил тричі: поблизу населеного пункту Шуми – з мінометів калібру 82 міліметри, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї; біля населеного пункту Майорськ – з ручних протитанкових гранатометів; в районі населеного пункту Станиця Луганська – зі стрілецької зброї», – йдеться в зведенні.

Бойовики незаконних збройних угруповань про обстріли окупованих територій з боку ЗСУ 24 травня не повідомляли.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року, за оцінками ООН станом на 31 грудня 2018 року, загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

Перемир’я, про які домовлялися на засіданнях Тристоронньої контактної групи в Мінську, порушувалися практично відразу. При цьому сторони заперечують свою вину в цих порушеннях і звинувачують противників у провокаціях.

Як знущаються в тюрмах бойовиків? Ексклюзив
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:07:27 0:00

XS
SM
MD
LG