Доступність посилання

ТОП новини

Доба на фронті: три обстріли, двоє поранених – штаб


Український військовий на позиції біля селища Кримського, Луганська область, листопад 2018 року
Український військовий на позиції біля селища Кримського, Луганська область, листопад 2018 року

Протягом доби 31 грудня підтримувані Росією бойовики тричі порушили режим тиші, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил. Внаслідок бойових дій двоє військових Збройних сил України отримали поранення.

«Ворог відкривав вогонь з мінометів калібру 120 міліметрів по позиціях українських військових в районі населеного пункту Новотошківське та з мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів різних систем в районі селища Кримське на Луганському напрямку», – йдеться в повідомленні штабу.

В незаконному збройному угрупованні «ДНР» стверджують, що українська армія нібито обстріляли околиці Донецька з мінометів.

В угрупованні «ЛНР» вдень 31 грудня заявили, що ЗСУ випустили близько 30 боєприпасів по окупованих територіях.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила про чергове «безстрокове і стале» припинення вогню, починаючи з півночі 29 грудня, цього разу з нагоди новорічних і різдвяних свят. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Це була вже принаймні шоста спроба домовитися про перемир’я лише за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але порушувалися практично відразу. При цьому сторони заперечують свою вину в цих порушеннях і звинувачують противників у провокаціях.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні, за даними ООН, загинули понад 10 тисяч 300 людей іще станом на кінець 2017 року – відтоді нових даних не оголошували.

Підсумки 2018-го. Що зробили з Донбасом?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:07:56 0:00

XS
SM
MD
LG