Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики сім разів порушили режим тиші на Донбасі – штаб


Бойовики обстріляли позиції українських військових поблизу Кам’янки, Авдіївки, Красногорівки, Старогнатівки та Оріхового
Бойовики обстріляли позиції українських військових поблизу Кам’янки, Авдіївки, Красногорівки, Старогнатівки та Оріхового

Російські гібридні війська сім разів порушили режим припинення вогню в зоні бойових дій на Донбасі, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил 24 травня.

Зокрема бойовики, за зведенням, обстріляли позиції українських військових поблизу Кам’янки, Авдіївки, Красногорівки та двічі – Старогнатівки, застосовуючи артилерійські системи 122-міліметрового калібру, міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

«Українських військовослужбовців, які виконують завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» поблизу Оріхового збройні формування Російської Федерації двічі порушили режим припинення вогню, використовуючи 120 мм міномети – 12 мін, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, внаслідок обстрілів протягом дня жоден український військовий не постраждав.

Незаконне збройне угруповання «ДНР», зі свого боку, звинуватило Збройні сили України в обстрілі окупованої ним території 24 травня. Аналогічне угруповання «ЛНР» таких заяв наразі не робило.

Читайте також: «Демонстрація російських паспортів Дейнего і Наконорової – це сильний хід» (преса про Донбас) (рос.)

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 000 до 13 200 людей.

Як Росія обробляє українців?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:07:43 0:00

XS
SM
MD
LG