Доступність посилання

ТОП новини

Україна та Велика Британія підписали угоду щодо співробітництва у сфері оборони


З боку британських партнерів угоду підписав державний міністр з торговельної політики Грег Хендс
З боку британських партнерів угоду підписав державний міністр з торговельної політики Грег Хендс

Україна та Велика Британія уклали нову угоду про оборонну та промислову співпрацю, повідомив 10 квітня міністр оборони України Рустем Умєров.

«Нова угода стане дієвим механізмом посилення нашої співпраці у військовій галузі, відкриває шлях до надання ще більшої підтримки з боку Великої Британії, залучення найпрогресивніших британських технологій для нашої оборони», – написав Умєров.

З боку британських партнерів угоду підписав державний міністр з торговельної політики Грег Хендс, який прибув до Києва з візитом.

На сайті британського уряду вказано, що угода є свідченням підтримки Великою Британією оборонних зусиль та довгострокового відновлення України.

«Посилення співпраці може призвести до реалізації десятків проєктів між найбільшими оборонними компаніями Великої Британії, Збройними силами України та українськими компаніями – від створення стратегічних військових ремонтних підприємств до відбудови цивільної інфраструктури та впровадження технологій для захисту від кібератак», – йдеться на сайті британського уряду.

Вказано, що Велика Британія вже надала Україні майже 12 мільярдів фунтів стерлінгів (близько 15 млрд доларів – ред.) військової, гуманітарної та економічної підтримки.

Ця угода є продовженням безпекової угоди між Великою Британією та Україною про співпрацю, яка була підписана у січні 2024 року.

Раніше президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підписали двосторонню безпекову угоду. Договір став першим у сфері угод з безпеки на виконання домовленостей, узгоджених під час саміту НАТО у Вільнюсі між Україною, членами «Групи семи» та іншими країнами.

Форум

XS
SM
MD
LG