Доступність посилання

ТОП новини

Венедіктова утримується від коментарів щодо свого відсторонення до «врегулювання» ситуації


Ірина Венедіктова попросила не розповсюджувати будь-яких тверджень від її імені
Ірина Венедіктова попросила не розповсюджувати будь-яких тверджень від її імені

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що не коментуватиме наразі по суті ситуацію зі своїм відстороненням. Про це вона написала на своїй фейсбук-сторінці 18 липня.

«Відповідально заявляю, що станом на зараз, я не обговорювала це питання з жодною людиною. І зараз я також утримуюсь від коментарів, з однієї простої причини – не час», – пояснила вона.

Відтак вона попросила не розповсюджувати будь-яких тверджень від її імені.

«Не можу уявити, що подібні питання можуть вирішуватися кулуарно, без висловлення взаємної поваги, не по-діловому, так би мовити. Іншими словами, як тільки завершиться стадія «врегулювання» ситуації, що склалася, в адекватному і зрозумілому для всіх сторін ключі, я дам вичерпний коментар», – пообіцяла посадовиця.

Читайте також: В Офісі президента пояснили, чому Зеленський усунув главу СБУ Баканова та відсторонив генпрокурорку Венедіктову

Венедіктова також заявила, що, якщо в парламенті буде зареєстрована постанова щодо її подальшого перебування на посаді, вона виступить зі звітом перед народними депутатами.

«Я не можу і не збираюсь сперечатись із думкою чи рішенням Президента – Президент в своєму праві приймати рішення, в тому числі обговорюване зараз. Процедура звільнення Генпрокурора всім добре відома, іншої нема, інша не передбачена законом», – підсумувала генеральна прокурорка.

Президент України Володимир Зеленський 17 липня підписав укази про усунення з посад генпрокурора Ірини Венедіктової та голови СБУ Івана Баканова.

XS
SM
MD
LG