Доступність посилання

ТОП новини

Експрезидент Вірменії Сарґсян постав перед судом


Серж Сарґсян в суді, Єреван, 25 лютого 2020 року
Серж Сарґсян в суді, Єреван, 25 лютого 2020 року

Колишній президент Вірменії Серж Сарґсян, звинувачений у причетності до корупції, 25 лютого постав перед судом в Єревані.

Єреванський суд розглядає справу Сарґсяна і ще кількох колишніх чиновників. Їх звинувачують у розкраданні близько мільйона доларів із державного бюджету.

25 лютого суд обговорив процедурні питання. Слухання справи по суті розпочнеться через кілька тижнів або місяців.

Як повідомляє вірменська служба Радіо Свобода, 25 лютого Сарґсян не мав можливості виступати в суді.

Як запобіжний захід щодо нього діє підписка про невиїзд.

Адвокати Сарґсяна та досі очолювана ним Республіканська партія Вірменії заперечують його причетність до розкрадання і стверджують, що кримінальна справа є помстою за його критику прем’єр-міністра країни Нікола Пашиняна.

Сарґсян, який очолював Вірменію з 2008-го по 2018 рік, у листопаді минулого року звинуватив уряд Пашиняна в ослабленні демократії та придушенні інакомислення.

Натомість Пашинян неодноразово звинувачував Сарґсяна та його сім’ю в корупції.

Інший президент Вірменії Роберт Кочарян, який керував країною з 1998-го по 2008 рік, також зараз перебуває під слідством за звинуваченнями в хабарництві та утисках опозиції. Він утримується за ґратами.

Серж Сарґсян після 10 років президентства очолив уряд, однак пішов у відставку з цієї посади на тлі масштабних антикорупційних протестів у травні 2018 року. Після цього уряд очолив лідер опозиції Нікол Пашинян.

XS
SM
MD
LG