Доступність посилання

ТОП новини

Каховську ГЕС підірвала диверсійна група РФ – перехоплення СБУ


У розмові двоє чоловіків, яких СБУ називає російськими військовими, кажуть, що наслідки підриву «пішли не за планом»
У розмові двоє чоловіків, яких СБУ називає російськими військовими, кажуть, що наслідки підриву «пішли не за планом»

Служба безпеки України оприлюднила перехоплення російських військових, які у телефонній розмові підтверджують руйнування Каховської ГЕС.

«Там не вони (українська сторона – ред.) довбали. Там наша диверсійна група. Вони хотіли на кшталт цією дамбою лякати. Пішло не за планом, а більше, ніж вони планували», – розповідає російський військовий у розмові.

Незалежного підтвердження цієї інформації немає.

Вночі 6 червня у соцмережах з’явилися повідомлення про руйнування Каховської ГЕС. Вранці в оперативному командуванні «Південь» підтвердили факт підриву російськими військами Каховської ГЕС. Російська окупаційна влада спочатку заперечувала факт руйнування, а згодом заявила, що верхню частину Каховської ГЕС зруйновано нібито внаслідок обстрілу українськими військами, дамбу водосховища не зруйновано. Проте Україна ще минулого року повідомляла про мінування окупантами ГЕС і небезпеку підриву.

Руйнування цієї гідроспоруди, кажуть фахівці, наразило на ризик велику кількість цивільного населення і створило загрозу для системи охолодження реакторів Запорізької АЕС.

XS
SM
MD
LG