Доступність посилання

ТОП новини

Продавали довідки за 5500 доларів: прокуратура оголосила про підозру голові ВЛК


Підозру оголошено за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва
Підозру оголошено за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва

Київська міська прокуратура повідомила про підозру голові Овідіопольської позаштатної військово-лікарської комісії через продаж чоловікам довідок ВЛК з вигаданими хворобами, йдеться у повідомленні відомства.

Підозру оголошено за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва. Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний разом зі співучасниками за гроші виготовляли довідки військово-лікарської комісії з вигаданими хворобами.

«У грудні 2023 року підозрюваний разом з лікарем «на замовлення клієнта» за 5500 доларів США незаконно виготовили довідку військово-лікарської комісії та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, які дозволяли йому безперешкодно перетинати державний кордон України», – вказано у повідомленні.

Тоді прокуратура повідомила про підозру лікарю однієї з лікарень Одещини у сприянні у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

Раніше Служба безпеки України заявила про ліквідацію у Чернігові «схеми ухилення від мобілізації» та оголосила про підозру колишньому очільнику військово-лікарської комісії Чернігівщини, у якого знайшли майже мільйон доларів готівкою. Правоохоронці підозрюють чоловіка у підробці документів для ухилення військовозобов’язаних від мобілізації.

У вересні минулого року президент Україна Володимир Зеленський увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про перевірку рішень військово-лікарських комісій, які були ухвалені з 24 лютого 2022 року.

Зеленський також визнав наявність корупції в системі військово-лікарських комісій, через яку з України виїхали тисячі людей, які не мали такого права.

Форум

XS
SM
MD
LG