Доступність посилання

ТОП новини

Заради відстоювання інтересів України під час переговорів 60% українців готові відкласти вступ до ЄС – КМІС


Лише 27% українців віддають перевагу прискореному темпу інтеграції в ЄС і підтримують схвалення всіх законів та вимог ЄС.
Лише 27% українців віддають перевагу прискореному темпу інтеграції в ЄС і підтримують схвалення всіх законів та вимог ЄС.

60% українців заявили про готовність відкласти в часі набуття членства в ЄС, щоб Україна відстоювала свої інтереси під час переговорів. Про це йдеться в опитуванні КМІС, проведеному на замовлення Консультативної місії ЄС у вересні.

За даними опитування, лише 27% українців віддають перевагу прискореному темпу інтеграції в ЄС і підтримують схвалення всіх законів та вимог ЄС.

Як зазначають соціологи, лише 22% респондентів вважають, що Україна вже готова до вступу до ЄС, 43% переконані, що необхідні подальші реформи. Кожен четвертий (25%) взагалі дотримується погляду, що Україна взагалі не готова до приєднання

Хоча порівняно з 2021 роком ситуація стала трохи кращою, але все одно переважна більшість респондентів (71%) вважають дії вищого керівництва України щодо проведення реформ недостатніми – наразі лише 19% вважають зусилля достатніми, додають у КМІС.

За даними опитування, для 77% респондентів важливо, щоб Україна була частиною ЄС ( для 51% – «дуже важливо»), тоді як 8% вважають, що це зовсім неважливо.

Всеукраїнське опитування КМІС проводив упродовж 4-20 вересня 2023 року методом особистих (face-to-face) інтерв’ю. Опитано 2005 респондентів, що проживають у всіх регіонах України, які контролюються урядом України. Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки не перевищувала 3,3%.

Раніше повідомлялося, що Європейська комісія збирається представити 8 листопада оцінку прогресу, досягнутого Україною у виконанні критеріїв щодо членства в ЄС. Це ключовий крок у рішенні блоку про початок переговорів про вступ.

Читайте також: ЄС до грудня може оголосити про переговори з Україною про вступ – Politico

У червні 2022 року Європейська рада ухвалила рішення про надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського союзу.

Форум

XS
SM
MD
LG