Доступність посилання

ТОП новини

З Вугледара евакуювали останнього неповнолітнього, в місті залишається ще понад 300 дорослих – поліція


Пошкоджені Силами оборони України російські танки під Вугледаром після спроби армії РФ атакувати це місто. Донеччина, лютий 2023 року
Пошкоджені Силами оборони України російські танки під Вугледаром після спроби армії РФ атакувати це місто. Донеччина, лютий 2023 року

З Вугледара Донецької області евакуювали останнього неповнолітнього з родиною, повідомляє пресслужба поліції Донецької області.

«Місцевий священник з дружиною та трьома дітьми 19, 18 та 15 років, попри вмовляння правоохоронців, категорично відмовлялися виїжджати з Вугледару. Багатоповерховий будинок, у підвалі якого оселилася родина, знаходиться на околиці міста, в кілометрі від окупаційних військ. Попри те, що на всю сім’ю чекали рідні у більш безпечному населеному пункті, батьки були впевнені, що їхній підвал є найбезпечнішим місцем… Правоохоронцям вдалося вмовити голову родини на евакуацію. На броньованому транспорті евакуаційний екіпаж вивіз сім’ю до бабусі в місто Курахове» – розповіли правоохоронці.

В поліції зазначають, що ситуація у Вугледарі напружена, в місті лишається понад 300 дорослих, які відмовляються залишати місто.

Читайте також: Росія може планувати посилити наступ на Вугледар силами мобілізованих чи Північного флоту – ISW

Після бахмутського напрямку другою найбільш «гарячою» ділянкою фронту російсько-української війни є Вугледар. З огляду на тривалість та інтенсивність спроб наступу російських військ та артилерійські обстріли, ця ділянка не поступається Бахмуту.

До вторгнення РФ у місті проживало приблизно 15-17 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG