Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко обіцяє внести до Ради проект рішення про проведення виборів 31 березня 2019 року


Порошенко сказав, що вибори президента мають відбутися у визначений Конституцією термін
Порошенко сказав, що вибори президента мають відбутися у визначений Конституцією термін

Президент України Петро Порошенко обіцяє внести до Верховної Ради проект рішення, де буде вказана дата проведення виборів президента. Про це він заявив у спеціальному зверненні 26 листопада.

«У грудні я внесу проект рішення парламенту про дату президентських виборів, які мають відбутися, відповідно до Конституції, 31 березня 2019 року. Крапка», – сказав президент.

Порошенко також пропонує Раді ввести воєнний стан на 30 днів, щоб він не завадив початку передвиборчої кампанії.

Російські морські прикордонники і сили спецпризначення здійснили напад на три українські кораблі, коли ті поверталися після невдалої спроби пройти через Керченську протоку в Азовське море. При цьому, за даними української сторони, напад відбувся поза 12-мильними межами вод навколо окупованого Криму, на які Росія претендує як на «свої територіальні». Перед тим Росія фізично перекрила Керченську протоку для всього судноплавства, поставивши поперек неї цивільне судно. А ще вранці, коли українські кораблі підходили до протоки, російський прикордонний корабель таранив український буксир, також небезпечні маневри здійснювали інші російські кораблі.

Читайте також: Указ Порошенка щодо підготовки до воєнного стану – повний текст

Президент України, верховний головнокомандувач Збройних сил Петро Порошенко заявив, що, відповідно до Конституції, підтримує рішення воєнного кабінету і РНБО звернутися до Верховної Ради з проханням розглянути запровадження правового режиму воєнного стану в Україні.

Це питання парламент має розглянути 26 листопада.

XS
SM
MD
LG