Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії спрогнозувала підсумки незаконних виборів президента РФ на окупованих територіях України


Жінка виходить із кабінки для голосування на виборчій дільниці під час незаконних виборів, які проводить окупаційна влада РФ. Горлівка, Донецька область, 9 вересня 2023 року, фото ілюстративне
Жінка виходить із кабінки для голосування на виборчій дільниці під час незаконних виборів, які проводить окупаційна влада РФ. Горлівка, Донецька область, 9 вересня 2023 року, фото ілюстративне

Окупаційна влада на захоплених територіях України незалежно від результатів незаконних виборів заявить про високу явку виборців з переважною підтримкою президента Росії Володимира Путіна, щоб створити ілюзію «демократичного вибору», повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

«Зусилля російських чиновників, спрямовані на те, щоб змусити населення проголосувати, посилюються. У Луганську 2600 чиновників були залучені для відвідування будинків і переконання мешканців проголосувати. Керівникам освітніх та інших державних установ наказано забезпечити явку своїх підлеглих на вибори», – зазначено у повідомленні.

У британському оборонному відомстві вважають, що довіра до незаконних виборів ще більше підривається через відсутність належного представництва, низький рівень безпеки та заходи, спрямовані на примус населення до голосування.

«За відсутності незалежних спостерігачів за виборами та списків виборців, – повідомляє розвідка, – принаймні в одному населеному пункті зростає ймовірність фальсифікації результатів».

В кінці лютого стало відомо, що на окупованій частині Запорізької області підконтрольна Росії адміністрація почала проводити незаконне дострокове голосування на виборах президента Росії.

ЦВК Росії ухвалила рішення, що незаконне дострокове голосування буде проведено і на окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей. Окуповані регіони України виборча комісія визнала «важкодоступними». Незаконні вибори у Херсонській, Донецькій і Луганській областях почнуться пізніше, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Речник Євросоюзу Пітер Стано 25 лютого заявив, що Європейський союз не визнає результати незаконного голосування, як Росія проведе на тимчасово окупованих територіях України.

Також Центральна виборча комісія України заявила про нелегітимність організації підготовки і проведення виборів президента РФ на окупованих територіях України.

Форум

XS
SM
MD
LG