Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: в Києві та семи областях завтра будуть планові відключення електрики


Київ без електрики після російських атак по об'єктах енергетики, жовтень 2022 року
Київ без електрики після російських атак по об'єктах енергетики, жовтень 2022 року

У національній енергетичній компанії «Укренерго» заявили, що завтра, 8 листопада, застосовуватимуть планові графіки відключень електроенергії у Києві та Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях. Про це повідомила пресслужба компанії у фейсбуці.

Застосування графіків аварійних відключень поки що не планується.

Обмеження споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, забезпечити стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій, пояснюють у компанії.

«Укренерго» вкотре закликає дотримуватися ощадливого споживання електроенергії та не вмикати одночасно в мережу кілька потужних електроприладів впродовж дня, особливо в пікові години – з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Останнім часом Росія посилила атаки на об’єкти критичної інфраструктури, зокрема, енергетичні. За даними влади, через російські обстріли в Україні «серйозно пошкоджено» близько 40% енергетичної інфраструктури. Через це проводяться періодичні відключення електроенергії.

У Росії удари по українській критичні інфраструктурі пояснили «військовим потенціалом». Київ каже, що Москва розписалася «у воєнних злочинах, а також геноциді».​

XS
SM
MD
LG