Доступність посилання

ТОП новини

У «ДТЕК» повідомили, скільки ще можуть тривати екстрені відключення в Києві та області


Дмитро Сахарук закликав киян готуватися до того, що екстрені відключення будуть діяти на додачу до тих, які відбуваються за графіком «ДТЕК»
Дмитро Сахарук закликав киян готуватися до того, що екстрені відключення будуть діяти на додачу до тих, які відбуваються за графіком «ДТЕК»

Аварійні відключення в Україні триватимуть «ще певний час» – про це виконавчий директор «ДТЕК» Дмитро Сахарук розповів у ефірі каналу «Київ» 7 листопада.

«Ми працюємо разом з іншими колегами по цеху, щоб відновити нормальне електроживлення столиці і регіону. Так, є ще певна робота, яку потрібно зробити, дуже хочеться, щоб ми її завершили поскоріше», – заявив він.

Сахарук закликав киян готуватися до того, що екстрені відключення будуть діяти на додачу до тих, які відбуваються за графіком «ДТЕК»:

«Це для того, щоб збалансувати попит і пропозицію на електроенергію в столиці. Це триватиме доти, доки не з’явиться додаткова генерація в місті або ж можливість передати більше електроенергії з-поза меж столиці. І над одним, і над іншим зараз енергетики працюють».

Читайте також: Кличко: у Києві збільшилася кількість помешкань, у яких немає електрики

Сахарук вказав на те, що споживання зросло, але пояснив це зниженням температури. Крім того, в регіонах, де працюють відключення за графіком, споживання очікувано зростає в ті години, коли знеструмлення не планується.

Голова компанії додав, що в центральній та північній частині України, зокрема, в Києві та області, є великий дефіцит електроенергії, який і спричиняє аварійні відключення поза графіком.

Ця ситуація триватиме, доки не будуть відремонтовані лінії та інша інфраструктура для передачі електроенергії в Київ та створення доданих генеруючих потужностей.

«Давайте так – якщо не буде нових обстрілів і руйнувань, то відремонтувати все можна найближчим часом. Давайте скажемо, протягом наступних двох тижнів», – сказав він.

При цьому Сахарук припускає, що «ДТЕК» зможе надавати електроенергії за графіком у найближчу добу чи дві.

«Це те, що ми можемо зробити в найближчий час. Якщо говорити про припинення відключення світла за графіком, то це довше, тому що там значний обсяг робіт потрібно зробити», – додав голова компанії.

31 жовтня Росія знову завдала масованої повітряної атаки по Україні, в результаті чого вчергове були пошкодження об’єкти критичної інфраструктури, зокрема, енергетичні. Влада повідомила про влучання російських ракет по критичній інфраструктурі в Харкові, Запоріжжі, на Київщині, Буковині, Кіровоградщині та Черкащині. У Міноборони РФ підтвердили атаки по енергосистемі України.

31 жовтня у Києві не було влучань російських ракет, але удари по Київщині вплинули на водо- та енергопостачання міста. Кличко заявляв, що 80% споживачів залишилися без водопостачання.

XS
SM
MD
LG