Доступність посилання

ТОП новини

У Росії порушили справу проти слідчого СБУ за «перешкоджання діяльності» Вишинського


В Україні Вишинському інкримінують державну зраду
В Україні Вишинському інкримінують державну зраду

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти слідчого СБУ, який притягнув до відповідальності підозрюваного у державній зраді керівника «РИА Новости Україна» Кирила Вишинського.

«СК Росії по відношенню до Андрія Просняка порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 статті 144, частиною 2 статті 299 Кримінального кодексу Росії (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста і незаконне притягнення до кримінальної відповідальності)», – йдеться у повідомленні.

Просняк очолює слідчий відділ Головного управління Служби безпеки України.

Читайте також: Керівника «РИА Новости Украина» судитимуть у Києві – прокуратура

Затриманому 15 травня в Києві Вишинському інкримінують державну зраду і проведення підривної інформаційної діяльності проти України. Вишинському загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання винним. Він усі звинувачення відкидає.

За даними СБУ, Вишинський за завданням Москви готував інформаційні матеріали в Криму для виправдання анексії Росією українського півострова, пізніше в Києві – для підтримки угруповань «ДНР» і «ЛНР». Як заявляють у СБУ, щомісяця він отримував на цю діяльність 53 тисячі євро, які надходили з Росії через Сербію.

XS
SM
MD
LG