Доступність посилання

ТОП новини

Яременко заявляє, що написав заяву про відставку з посади голови комітету


Водночас Богдан Яременко заявляє, що передасть заяву голові парламенту, якщо відставку прийме фракція «Слуга народу»
Водночас Богдан Яременко заявляє, що передасть заяву голові парламенту, якщо відставку прийме фракція «Слуга народу»

Народний депутат від «Слуги народу» і голова парламентського комітету зовнішьої політики і міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко повідомив, що написав заяву про складання повноважень з посади голови комітету.

Своє рішення Яременко пояснив «дрібним політичним шантажем» з боку трьох фракцій парламенту.

«Через Давида Арахамію мені передали, що для трьох фракцій буде достатньо, якщо до 19:00 я повідомлю про заяву про відставку особисто в пості в фб. Копію заяви, щоб заспокоїти Давида і три фракції парламенту, я вивішу у коментарях трохи пізніше, бо зараз їм янтики в найкращому місці Києва», – написав народний депутат у своєму Фейсбуці.

Він пообіцяв, що оприлюднить фото заяви до 23 години 1 листопада. Водночас одразу ж передавати її голові Верховної Ради Дмитрові Разумкову одразу Яременко не планує.

«Передам голові Верховної Ради України (перед яким мені за цей безлад дійсно незручно) лише коли і якщо рішення про мою відставку прийме фракція партії «Слуга народу», яка мене на цю посаду і рекомендувала (орієнтовно в понеділок через тиждень)», – додав парламентар.

Яременко також звинуватив у ситуації, що склалася, народних депутатів з фракції «Опозиційна платформа – за життя».

1 листопада народний депутат від «Голосу» Сергій Рахманін у сесійній залі від імені своєї політичної сили, а також «Європейської солідарності» і «Батьківщини» поставив «питання про доцільність перебування» Яременка на чолі комітету зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва.

Читайте також: Арахамія про Яременка: не може бути варіанта «а давайте зробимо вигляд, що нічого не сталося?»

30 жовтня у мережі з’явилися фото і відео буцімто телефонної переписки в залі парламенту Богдана Яременка у «чатах знайомств» щодо послуг інтимного характеру. Таку «переписку» опублікував сайт «Букви». Після цього Яременко сказав, що «не варто вірити усьому, що публікують нібито ЗМІ».

Він заявив, що поширена переписка є «провокацією» і зумисне спланованим розіграшем.

Згодом Яременко та заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявили, що журналістам, які опублікували фото переписки Яременка, може загрожувати кримінальна справа.

XS
SM
MD
LG