Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко про підозру ГПУ: не бачу приводу ховатися або прикидатися хворим


Ющенко: усілякі обвинувачення відкидаю, бо не бачу ані підстав, ані доказів. У суді я це беззаперечно доведу
Ющенко: усілякі обвинувачення відкидаю, бо не бачу ані підстав, ані доказів. У суді я це беззаперечно доведу

Третій президент України Віктор Ющенко відкидає звинувачення Генеральної прокуратури в допомозі четвертому президенту Віктору Януковичу заволодіти резиденцією «Межигір’я».

Він повідомив у Facebook, що 4 червня прибув у ГПУ за викликом. Там йому оголосили підозру.

«Коротко суть вказаної підозри зводиться до того, що нібито я з 2002 року вступив у змову з Януковичем щодо заволодіння ним урочища Межигір’я. Не бачу приводу ховатися або прикидатися хворим, як це стало модним. Всілякі обвинувачення відкидаю, бо не бачу ані підстав, ані доказів. У суді я це беззаперечно доведу», – написав Ющенко.

Він вважає, що в цій справі є «політичний підтекст».

«Суспільство бачить, як поступово знята відповідальність практично з усіх фігурантів гучних справ щодо сепаратизму, державної зради та вбивств на Майдані. Тому доводиться вишукувати нові гучні справи, імітувати бурну діяльність», – зазначив третій президент.

Генеральна прокуратура оголосила Ющенку підозру за статтею 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

Слідство вважає, що Ющенко у змові з Віктором Януковичем перевів «Межигір’я» з підпорядкування Державному управлінню справами до сфери відповідальності Кабінету міністрів. Уряд після цього передав резиденцію до статуту держпідприємства «Надра України», яке вивело «Межигір’я» з державної власності на користь фіктивної донецької фірми.

Після втечі Януковича з України в лютому 2014 року територія «Межигірʼя» стала національним парком і музеєм корупції, де щорічно бувають мільйони українців та іноземців. Нині в резиденції відбуваються екскурсії й громадські заходи, знімаються фільми. Будівлями і зоокуточком «Межигір’я» опікуються волонтери, які збирають на це кошти з відвідувачів.

Наприкінці травня ТОВ «Скомпані» стало переможцем конкурсу на право управління заарештованою резиденцією колишнього президента Віктора Януковича «Межигір’я».

XS
SM
MD
LG