Доступність посилання

ТОП новини

«Зробимо стрім»: Голова ДПСУ хоче робити «публічною» відмову від обстеження на коронавірус


Сергій Дейнеко, архівне фото (2014 рік)
Сергій Дейнеко, архівне фото (2014 рік)

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко заявив про намір відмовляти у в’їзді на територію України іноземцям, які відмовилися проходити обстеження на кордоні, а також обіцяв зробити «публічною» таку відмову для українських громадян.

«Якщо людина відмовиться пройти обстеження – ми зробимо це публічно. Зробимо стрім, доведемо до суспільства, і нехай за межами пункту пропуску зустрічають (таку людину – ред.) наші активні громадяни, забирають і самі відвозять, куди хочуть», – заявив він під час брифінгу спільно з МОЗ щодо ситуації з новим коронавірусом.

Таку позицію голови ДПСУ поки що інші служби не коментували.

Як зазначив Дейнеко, з вечора 24 лютого пасажирам, що прибувають до аеропортів «Бориспіль» і «Жуляни» регулярними рейсами з Італії, будуть міряти температуру.

Також, за його словами, Держприкордонслужба з 8:00 25 лютого запроваджує перевірку температури тіла пасажирів з Італії в автомобільному пункті пропуску «Тиса» в Закарпатській області.

За даними Центру системних досліджень при Університеті Джона Гопкінса, у світі зареєстрували понад 79 тисяч випадків коронавірусу COVID-19. Через хворобу померли 2 619 людей. При цьому понад 25 тисяч людей уже одужали.

XS
SM
MD
LG