Доступність посилання

ТОП новини

На Закарпатті шпиталізували китайця, який попросив перевірити його на наявність коронавірусу


Громадянин Китаю, що приїхав на Закарпаття з Києва, куди прибув із Китаю, не має клінічних ознак хвороби, протягом 14 днів за ним спостерігатимуть медики
Громадянин Китаю, що приїхав на Закарпаття з Києва, куди прибув із Китаю, не має клінічних ознак хвороби, протягом 14 днів за ним спостерігатимуть медики

В Ужгороді в обласну інфекційну лікарню шпиталізували громадянина Китаю, який сам звернувся до медичного закладу. Про це 13 лютого на пресконференції повідомив Михайло Поляк, директор КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня» Закарпатської обласної ради.

«Вчора увечері, 12 лютого, до нас звернувся громадянин Китаю, який приїхав зранку з Києва. Туди прилетів із Китаю з пересадкою в Дубаї, – каже Михайло Поляк. – Чоловік не має клінічних ознак хвороби, повністю здоровий, але з метою ізоляції ми його госпіталізували».

За словами директора обласної інфекційної лікарні, інкубаційний період коронавірусу триває 14 днів. Увесь цей період іноземець перебуватиме під наглядом медичних працівників. У разі відсутності симптомів чоловіка відпустять.

Станом на ранок 13 лютого, у Китаї на коронавірус 2019-nCov захворіли 48 206 людини, 1 367 померли.

2019-nCov належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною.

XS
SM
MD
LG