Доступність посилання

ТОП новини

На самоізоляції перебуває майже 16 тисяч закарпатців – влада


На Закарпатті підтверджено 24 випадки захворювання на COVID-19
На Закарпатті підтверджено 24 випадки захворювання на COVID-19

На Закарпатті на самоізоляції перебуває майже 16 тисяч людей, які повернулися з-за кордону, повідомила 3 квітня директор Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Єлизавети Біров.

«На самоізоляції в області перебуває 15744 особи, які повернулися з-за кордону, 353 завершили процес самоізоляції і дотрималися карантину», – додала Біров.

За даними в.о. голови Закарпатської ОДА Олексія Гетманенка, на Закарпатті підтверджено 24 випадки захворювання на COVID-19. Із них 20 – це контактне коло осіб жительки Мукачева, яка стала першою в області з діагностованою коронавірусною інфекцією, додав він.

Волонтери проти коронавірусу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:08:05 0:00

«Серед інфікованих – двоє осіб з Тячівського району та одна з Ужгорода», – сказав Олексій Гетманенко.

За словами Єлизавети Біров, станом на сьогодні в обласній лікарні перебуває двоє осіб, транспортують ще двох хворих із Тячівщини та одну особу, в якої підозрюють коронавірус. Решта хворих перебувають на домашньому лікуванні і загрози для здоров’я не мають, сказала вона.

В області три дні тому запрацював обласний лабораторний центр МОЗ, який може здійснювати діагностику за ПЛР-тестами. Працює дві лабораторні бригади з потужностями до 100 досліджень на добу. Крім того, в області створено сім мобільних бригад для забору біоматеріалу для подальшого дослідження.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG