Доступність посилання

ТОП новини

На Запоріжжі поліція почала притягати до відповідальності порушників карантинних заходів


19 березня поліція почала фіксувати та притягати до відповідальності порушників карантинних заходів у Запорізькій області. Наразі в регіоні вже складено п’ять відповідних адмінпротоколів та направлено їх до суду. Про це під час спеціального брифінгу у Запорізькій облдержадміністрації повідомив заступник начальника головного управління Національної поліції у Запорізькій області Павло Карабута, передає кореспондент Радіо Свобода.

«Перший день дії поліції були превентивні, тобто людям роз’яснювали, попереджали, що за відповідні порушення ви будете нести відповідну відповідальність дуже сурову, починаючи від 18 тисяч гривень. Тобто ті, які сьогодні свідомо порушували наші рекомендації, отримали реагування згідно адміністративного законодавства – п’ять протоколів було скеровано до суду. Це три протоколи – за порушення правил перевезення: два – по місту, один – по Пологам (районний центр Запорізької області – ред.). Один по Якімівці (районний центр Запорізької області – ред.) – це порушення правил торгівлі. А також у Дніпрорудному – порушення щодо зібрання 10 і більше осіб», – розповів Карабута.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

16 березня міська влада Запоріжжя, не чекаючи відповідного рішення уряду, також запровадила додаткові карантинні заходи у місті.

На ранок 19 березня у Запорізькій області офіційно не зафіксовано жодного випадку зараження коронавірусом.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG