Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі відкрили другий в Україні рекрутинговий центр ЗСУ


У центрі представлена інформація щодо наявних військових вакансій і підрозділів, де вони є
У центрі представлена інформація щодо наявних військових вакансій і підрозділів, де вони є

У Запоріжжі відкрився другий в Україні рекрутинговий центр ЗСУ. Працюватиме він на базі одного з ЦНАПів, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

У центрі представлена інформація щодо наявних військових вакансій і підрозділів, де вони є, а також працюють консультанти, які допомагають потенційним рекрутам із пошуком вакансій і взаємодією з обраною для служби частиною.

«Такі центри є першою цивільною точкою, куди можна прийти, поспілкуватися, поставити всі питання, подивитися, які є вакансії. Після цього, відповідно, якщо людина знаходить те чи інше місце, далі відбувається комунікація з представником військової частини, і з’ясовуються всі питання з частиною, де людина, якщо вона дійсно підходить, буде служити. Далі йде процес оформлення», – розповів під час відкриття центру уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

Читайте також: Мобілізація усіх чи правильний рекрутинг: про нові методи поповнення ЗСУ

«На сьогодні цей процес є максимально чітким. Правила змінилися не так давно. Було доведено до всіх військових частин, ТЦК і СП, навчальних центрів, що є чіткий алгоритм, як людина може потрапити на обрану посаду, як цей процес відбувається», – додав він.

Також для трьох військових частин, що діють на Запорізькому напрямку, буде пріоритетна можливість набирати військових до своїх підрозділів. Про це під час відкриття рекрутингового центру ЗСУ повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

«Сьогодні стандартний шлях, рух для військовослужбовців, виглядає так: спочатку отримав повістку, потім проходить медичну комісію, далі їде до навчальних центрів і після цього розподіляється, можна сказати, для нього невідомо куди. А пріоритетний набір в конкретну військову частину – це коли певна військова частина одразу може призвати до себе конкретного військовослужбовця, на базі військової частини провести його навчання і після того за певною спеціальністю в конкретному колективі буде проходити службу конкретний військовослужбовець», – пояснив голова Запорізької ОВА.

Міноборони України анонсує створення найближчим часом мережі аналогічних рекрутингових центрів в обласних центрах та інших великих містах України. Перший рекрутинговий центр ЗСУ розпочав свою роботу у лютому цього року у Львові.

У листопаді 2023 року Міністерство оборони повідомило про запуск спільного проєкту з рекрутингу до Збройних сил із рекрутинговою компанією Lobby X. Як заявила тоді заступниця міністра, проєкт має дозволити цивільним обрати підрозділ і посаду, де їхній досвід буде найбільш корисним.

Форум

XS
SM
MD
LG