Доступність посилання

ТОП новини

Слідчі затримали другого підозрюваного у викраденні Вербицького та Луценка


22 січня 2014 року тіло Юрія Вербицького виявили в лісі під Гнідином Бориспільського району Київської області
22 січня 2014 року тіло Юрія Вербицького виявили в лісі під Гнідином Бориспільського району Київської області

Слідчі Державного бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України 12 березня затримали другого підозрюваного в участі у злочинній організації, яка викрала активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, повідомила пресслужба ДБР.

Згідно з повідомленням, цьому чоловікові ще 27 лютого повідомили про підозру в участі в злочинній організації (ч. 1 ст. 255 ККУ) та незаконному позбавленні волі і викраденні людини (ч. 3 ст. 146 ККУ). Коли він не з‘явився на виклик, правоохоронці отримали дозвіл слідчого судді на затримання.

За даними слідства, мешканець міста Біла Церква Київської області увійшов до злочинної групи із 9 «тітушок», організованої для викрадення та залякування активних учасників Євромайдану та незаконного перешкоджання мирним акціям протесту.

10 березня в Офісі генпрокурора повідомили про затримання чоловіка, який перебував у розшуку п’ять років, у справі про викрадення майданівця Юрія Вербицького та активіста, а нині ексдепутата Ігоря Луценка.

Інформацію щодо затримання підтвердила адвокат, правозахисниця Євгенія Закревська і потерпілий у цій справі Ігор Луценко. Обоє вказали, що йдеться про затримання Сергія Мисливого.

28 лютого Офіс генпрокурора повідомляв, що у справі про викрадення Юрія Вербицького та Ігоря Луценка під час подій Євромайдану у 2014 році повідомлена підозра «учаснику злочинної організації, дії якої в період січня-лютого 2014 року були спрямовані на насильницьку протидію мирним акціям протесту, викрадення та катування її активних учасників».

Учасників Євромайдану Юрія Вербицького та Ігоря Луценка викрали 21 січня 2014 року з Олександрівської лікарні, куди Луценко привіз Вербицького після поранення під час сутичок на вулиці Грушевського. Обох майданівців вивезли за місто, їх катували і покинули в лісі на морозі. 22 січня тіло Вербицького виявили в лісі під Гнідином Бориспільського району Київської області.

XS
SM
MD
LG