Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Правоохоронці повідомили про затримання підозрюваного у вбивстві майданівця Вербицького


22 січня 2014 року тіло Юрія Вербицького виявили в лісі під Гнідином Бориспільського району Київської області
22 січня 2014 року тіло Юрія Вербицького виявили в лісі під Гнідином Бориспільського району Київської області

Переховувався і жив за підробленими документами – МВС про затриманого у «справі Вербицького і Луценка»

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що затриманий у справі про викрадення активістів Майдану Юрія Вербицького та Ігоря Луценка чоловік тривалий час переховувався від слідства, але зрештою був затриманий Департаментом карного розшуку Нацполіції.

«В ході тривалих оперативно-слідчих дій, сьогодні співробітники Департамент карного розшуку Національної поліції України затримали громадянина, ймовірно причетного до викрадення і вбивства активіста Революції гідності Юрія Вербицького та викрадення Ігоря Луценка. Зловмисник перебував у міжнародному розшуку, довгий час переховувався від слідства, вів конспіративний спосіб життя та жив за підробленими документами», – написав Шкіряк 10 березня у фейсбуці.

Він додав, що чоловіка затримали, він перебуває під вартою. Особи затриманого Шкіряк не назвав.

Водночас потерпілий у цій справі Ігор Луценко повідомив, що йдеться про затриманого Сергія Мисливого.

«Його роль – більше, ніж звичайного тітушки-піхотинця. Щось типу заступника командира групи захоплення. Мав, за версією слідства, стосунок до безпосередньо викрадення нас з Вербицьким на території Олександрівської лікарні вночі 21 січня 2014 року», – написав Луценко у фейсбуці.

СБУ: в Україні намагалися «відмити» російські запчастини для бронетехніки та бойових літаків

В Україні намагалися «відмити» російські запчастини для бронетехніки та бойових літаків, повідомила Служба безпеки.

«За даними слідства, харківські комерційні структури незаконно ввозили з РФ агрегати і вузли до бронетехніки й бойових літаків. На території нашої країни зловмисники легалізовували запчастини через виготовлення фіктивних документів щодо цільового призначення товарів та їх нібито вітчизняного виробництва. Потім, діючи в інтересах країни-агресора, комерсанти відправляли комплектуючі до Азії під виглядом сільгосптехніки та електроустаткування», – заявили в СБУ.

У відомстві розповіли, що вантаж затримали в аеропорту «Бориспіль». Серед вилучених товарів – танкові стабілізатори, перетворювачі систем керування вогнем, що є елементами озброєння танків Т-72 і Т-80, та електрогідравлічні клапани, що входять до складу систем управління бойових літаків. Попередня вартість виявлених військових товарів становить понад один мільйон доларів.

Олександр Турчинов: «Там, де у Криму виконували наказ, виходили і зі зброєю, і з прапорами»

До шостої річниці російської анексії Криму публікуємо інтерв'ю з Олександром Турчиновим ‒ ексспікером Верховної Ради України, який після втечі експрезидента України Віктора Януковича з країни виконував обов'язки глави держави.

З лютого до травня 2014 року Олександр Турчинов був верховним головнокомандувачем і від нього залежало ухвалення основних рішень під час початку військової операції Росії із захоплення Криму, а згодом і регіонів Донбасу. І саме йому адресують численні звинувачення учасники тих подій і спостерігачі.

До Києва надійшли «швидкі тести» для діагностування коронавірусу – Кличко

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що столиця 10 березня отримала «швидкі тести» для діагностування коронавірусу.

«Поки їх 1200, до кінця цього тижня має бути 5 тисяч. Тест-системи розповсюдять по семи визначених базових лікарнях для прийому хворих з підозрою на коронавірус. Обладнання ж для експрес-тестування в аеропортах повинне надійти в столицю до кінця цього тижня. Ми встановимо його в аеропорту імені Сікорського та «Борисполі», – повідомив Кличко у фейсбуці.

Росія: опозиція подала заявку на мітинг у Москві проти «обнулення» президентських термінів Путіна

Представники кількох опозиційних політичних сил у Росії подали заявки у мерію Москви щодо проведення наступного тижня мітингу проти «обнулення» президентських термінів Володимира Путіна. Як передає телеканал «Настоящее время», заявки, зокрема, подали представники від «Відкритої Росії», «Партії змін», «Команди Жукова».

Повідомляється, що мітинг планують провести на проспекті Сахарова 21 або 22 березня із заявленою кількістю учасників – 50 тисяч. Також заявку на 21 і 22 березня подав рух «Громадянське суспільство».

Організатори мітингу вважають «неприпустимим переписування Конституції Росії» в інтересах влади.

10 березня президент Росії Володимир Путін допустив внесення поправки до конституції країни, яка б передбачила «обнулення» його президентських термінів. За його словами, це буде можливо, якщо з такою поправкою погодиться Конституційний суд Росії.

Guardian: російська влада утримує в Британії мережу своїх агентів

Російські спецслужби організували у Великій Британії «мережу політиків і консультантів для просування своїх інтересів і переслідування ворогів Володимира Путіна в Лондоні», йдеться в публікації британської газети The Guardian, опублікованій 9 березня.

У секретній доповіді, представленій членам парламентського комітету з розвідки і безпеки, фінансист Вільям Браудер наголосив, що російська влада виявилася здатною ввести в британське суспільство своїх добре оплачуваних агентів впливу, пише видання.

Деякі з них знали, з якої причини і на кого вони працюють, інші діяли в інтересах Росії, не підозрюючи про це, поінформував Браудер членів комітету.

Серед підозрюваних агентів – політики з Лейбористської і Консервативної партій, колишні співробітники спецслужб і дипломати, а також провідні компанії в галузі PR. Всі разом вони утворюють, за словами Браудера, «західну буферну мережу».

Через коронавірус авіакомпанії перевозять «літаки-привиди» без пасажирів, аби не втратити «слоти»

Авіакомпанії змушені виконувати практично таку саму кількість рейсів, як до спалаху коронавірусу, незважаючи на те, що літаки можуть летіти порожніми. Компанія Virgin Atlantic повідомила ВВС, що її літаки літають напівпорожніми через спалах коронавірусу. British Airlines виконують порожні рейси, які преса вже назвала «літаками-привидами», повідомляє The Times.

Спорт за тиждень: Світоліна, Верняєв та «золоті русалоньки»

Майже щодня спортивні вболівальники чують про скасування змагань через коронавірус. Попри такі не дуже приємні новини для справжніх шанувальників спорту, все ж є і позитивні вістки – ​ медалі українців на світовій та європейській арені. І минулий тиждень був дійсно насичений «синьо-жовтими» перемогами. Традиційно Радіо Свобода зібрало найцікавіше у щотижневому дайджесті.

Почніть день із ранкової зарядки та смачної кави!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини й ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG