Доступність посилання

ТОП новини

Збірна України стартувала з перемоги у кваліфікації Євробаскету-2021


«Синьо-жовті» перемогли з рахунком 73:88
«Синьо-жовті» перемогли з рахунком 73:88

Чоловіча збірна України з баскетболу розпочала боротьбу за путівку до чемпіонату Європи 2021 року з перемоги над командою Австрії.

Уже в першій чверті «синьо-жовті» вирвалися вперед на 5 очок, а в другій десятихвилинці різниця досягала 13 очок. Проте втримати свою перевагу команді Айнарса Багатскіса не вдалося, і на велику перерву команди йшли з рахунком 39:44.

Усе змінилося у третій чверті, коли «синьо-жовті» не давали австрійцям ні забивати, ані не підбирати м'яча, ні взагалі будувати якісь ігрові стратегії. За цю десятихвилинку команда Австрії забила 9 очок, а збірна України – 20. В останній чверті українська команда не збавляла обертів, тож як результат – перемога «синьо-жовтих» з рахунком 73:88.

Під час матчу
Під час матчу

«Ми вже знали, що Рашид Махалбашич (головний центровий збірної Австріі – ред.) не зіграє в цьому матчі. Це все змінило для нас. Головним завданням захисту стала нейтралізація триочкових кидків. Та саме за рахунок дальніх кидків Австрія трималася у грі в першій половині. Ми припустилися деяких необов’язкових помилок, втрачали м’яч, що дозволило супернику чіплятися за шанси. У другій половині наш баскетбол був якіснішим. Хоча в цілому ми контролювали гру майже весь час. Австрія небезпечна і без Махалбашича. Бажаю їй успіху – за винятком другої гри проти нас», – каже головний тренер збірної України з баскетболу Айнарс Багатскіс.

Найрезультативнішим у матчі став Олександр Липовий, який набрав 16 очок.

«У цьому матчі я впевнений, що перемога – це запорука успіху нашої команди, тому я хочу привітати усіх гравців, хто виходив на майданчик та боровся до кінця. Я думаю те, що ми виграли 15 очок, – це вдалий початок для цього турніру», – прокоментував Радіо Свобода Олександр Липовий.

В`ячеслав Бобров
В`ячеслав Бобров

«Вважаю, що сьогодні було багато втрат – 18. Потрібно над цим працювати. Десь може ще не зігралися, намагалися все зробити на швидкості, не думали, і через це були дрібні помилки. Будемо виправлятися. Дати можливість забрати 12 підборів на своєму щиті – це також багато. І хоча сьогодні не було Рашида Махалбашича – головного їх центрового, але вони все одно дуже агресивно йшли на кільце. Треба буде в наступних іграх в цих аспектах додати», – каже гравець збірної В'ячеслав Бобров.

Після першого етапу кваліфікації Україна захопила лідерство в групі F. По одній перемозі у «синьо-жовтих» та команди Угорщина, яка несподівано перемогла чинного чемпіона Європи – Словенію з рахунком 75:77. Але за рахунок кращої різниці саме команда Айнарса Багатскіса посіла перше місце у турнірній таблиці.

23 лютого збірна України зіграє проти команди Угорщини. Матч відбудеться в Запоріжжі. Початок – 18:00.

XS
SM
MD
LG