Доступність посилання

ТОП новини

Президент України нагородить Меркель Орденом Свободи – уряд Німеччини


Анґела Меркель приїде до Києва 22 серпня
Анґела Меркель приїде до Києва 22 серпня

Президент України Володимир Зеленський нагородить канцлера Німеччини Анґелу Меркель Орденом Свободи під час її візиту в Україну 22 серпня, повідомила 18 серпня пресслужба уряду Німеччини.

«Президент України Володимир Зеленський нагородить канцлера Меркель Орденом Свободи, високою українською нагородою», – йдеться в повідомленні.

За даними німецького уряду, під час візиту, Меркель також покладе вінок до Меморіалу вічної слави на могилі Невідомого солдата.

Сторони мають намір обговорити питання двосторонньої й економічної політики, реформи в Україні й виконання Мінських домовленостей, після чого дадуть спільну пресконференцію.

Потім Меркель зустрінеться з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

9 серпня стало відомо, що канцлер Німеччини Анґела Меркель приїде до Києва 22 серпня. В Офісі президента України про наміри вручити канцлерці Німеччини Орден Свободи не повідомляли.

Орден Свободи – друга найвища державна нагорода України (після звання Героя України) і найвища, якою можуть бути нагороджені іноземці. Він вручається, відповідно до його статуту, «за видатні та особливі заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, консолідації українського суспільства, розвитку демократії, соціально-економічних та політичних реформ, відстоюванні конституційних прав і свобод людини і громадянина».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG