Доступність посилання

ТОП новини

«Ні, я так не вважаю» – Зеленський про можливість програшу України у війні


Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Diia Summit 2023. Київ, 19 грудня 2023 року
Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Diia Summit 2023. Київ, 19 грудня 2023 року

Президент Володимир Зеленський категорично заперечив можливість поразки України у війні проти Росії. Про це він сказав на пресконференції 19 грудня, відповідаючи на запитання кореспондентки британської медіакомпанії Бі-Бі-Сі.

«Ризик, про який ви кажете, завжди є, ми всі живі люди… Треба жити в Україні і боротися, і вірити, дуже сильно вірити, вірити не словами, а наближенням результату, а це значить – своїми кроками щоденно, от що потрібно робити, щоб потім не було соромно», – сказав президент України.

Перед тим Володимир Зеленський наголошував, що на початку повномасштабного вторгнення Росії Україна була в набагато гіршому становищі, ніж зараз.

У перші дні і тижні вторгнення військові РФ впритул підійшли до Києва і контролювали значні території Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської та Херсонської областей. Починаючи з квітня 2022 року, Збройні сили України цілком деокупували Київську, Чернігівську та Сумську області, у вересні – майже всю Харківську область, у жовтні-листопаді – всю правобережну частину Херсонської області включно із обласним центром.

Деокупацію решти територій нині ускладнює те, що у США та Євросоюзі затримується надання Україні масштабних пакетів допомоги – як оборонної, так і прямої бюджетної підтримки.

Форум

XS
SM
MD
LG