Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський закликає долучитися до «нормандського» процесу Британію, Канаду та США


На думку Зеленського, існує два варіанти розвитку подій: «мінський» формат потрібно змінити, або використовувати інший формат
На думку Зеленського, існує два варіанти розвитку подій: «мінський» формат потрібно змінити, або використовувати інший формат

Президент України Володимир Зеленський закликав переглянути домовленості 2015 року та долучити до «нормандського» процесу Велику Британію, Канаду та США. Про це він заявив у інтерв’ю Financial Times, опублікованому 26 квітня.

Зеленський зокрема закликав Захід підтримати зміни у «Мінських угодах».

«Зараз я беру участь в процесі, який був розроблений до мене. Мінський процес в цій ситуації повинен бути більш гнучким. Він повинен служити цілям сьогоднішнього дня, а не минулого», – заявив президент.

На його думку, існує два варіанти розвитку подій: «мінський» формат потрібно змінити, або використовувати інший формат.

Востаннє самі лідери «нормандської четвірки» – керівники України, Німеччини, Франції і Росії – проводили зустріч 9 грудня 2019 року в Парижі. Відтоді через коронавірусну пандемію контакти перейшли в онлайн-режим, але Росія відмовляється від проведення нового саміту навіть таким чином. Тим часом у «нормандському» форматі час від часу відбуваються тільки зустрічі політичних радників керівників, але через позицію Росії вони теж практично не дають конкретних результатів.

XS
SM
MD
LG