Доступність посилання

ТОП новини

Наступні вантажі з Китаю насамперед направлять у дві області – Зеленський


Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наступні вантажі з Китаю з матеріальною допомогою для боротьби з пандемією коронавірусу направлять перш за все у дві області України. Про це повідомили в Офісі президента.

«Окремо зазначу, що наступні вантажі з Китаю будуть насамперед направлені в Тернопільську та Чернівецьку області, де ситуація найскладніша», – наголосив президент.

Він додав, що наказав жорстко контролювати розподіл медичних засобів та обладнання у регіонах.

«До контролю будуть залучені співробітники Служби безпеки України. Все, що ми отримуємо, віддаємо в області. Притримувати, розподіляти серед родичів чи друзів або, ще гірше, перепродавати медичні засоби ми не дамо нікому», – запевнив Зеленський.

30 березня з Південної Кореї до України прибув літак зі 100 тисячами ПЛР-тестів для виявлення COVID-19. Про ще один вантаж з Китаю у Офісі президента повідомили 31 березня та 1 квітня.

30 березня ЄС виділив 80 мільйонів євро на підтримку України у боротьбі з коронавірусом. А 31 березня стало відомо, що США виділили Україні медичну й гуманітарну допомогу на суму 1,2 мільйона доларів, щоб обмежити розповсюдження COVID-19 на території країни.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG