Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський звільнив Трубу з посади директора ДБР


Замість Романа Труби (на фото) т.в.о. директора ДБР буде Ірина Венедіктова
Замість Романа Труби (на фото) т.в.о. директора ДБР буде Ірина Венедіктова

Президент України Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади директора Державного бюро розслідувань. Відповідний указ оприлюднений на сайті голови держави 27 грудня.

Іншим указом президент призначив народну депутатку зі фракції «Слуга народу», голову комітету Верховної Ради України з питань правової політики Ірину Венедіктову тимчасовим виконувачем обов’язків директора відомства.

Те, що директор Державного бюро розслідувань Роман Труба завершує каденцію на посаді, передбачає закон про перезавантаження Державного бюро розслідувань, який 24 грудня повернувся до Верховної Ради з підписом президента України Володимира Зеленського.

Згідно з текстом законопроєкту, директора ДБР буде призначати президент за поданням конкурсної комісії без подання прем’єр-міністра.

На початку грудня президент Зеленський заявляв про необхідність «перезавантаження» керівництва Державного бюро розслідувань. За словами президента, «права рука» директора ДБР Романа Труби підозрюється в хабарництві.

Державне бюро розслідувань – новий правоохоронний орган, створений для розслідування злочинів (у тому числі корупційних, не підслідних НАБУ) високопосадовців, суддів, співробітників Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, екс-президентів та членів уряду.

XS
SM
MD
LG