Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада ухвалила закон про перезавантаження ДБР


Депутати підтримали правку, через яку адвокатка Євгенія Закревська оголосила голодування
Депутати підтримали правку, через яку адвокатка Євгенія Закревська оголосила голодування

Верховна Рада України 3 грудня ухвалила закон, який передбачає перезавантаження Державного бюро розслідувань. Відповідне рішення підтримали 252 народних депутати.

Серед ухвалених правок, зокрема, дозвіл слідчим Генпрокуратури, які займалися справами Майдану, без конкурсу перейти на роботу до ДБР. Через цю правку минулого тижня адвокатка Євгенія Закревська оголосила голодування.

17 жовтня Рада ухвалила у першому читанні президентський законопроєкт про внесення змін до закону «Про Державне бюро розслідувань» в частині вдосконалення його діяльності.

Згідно з текстом законопроєкту, директора ДБР буде призначати президент за поданням конкурсної комісії без подання прем’єр-міністра. У чинному законі президент призначає директора ДБР за поданням голови уряду, відповідно до рішення конкурсної комісії.

Президентський законопроєкт також пропонує, щоб директор ДБР сам призначав і звільняв свого першого заступника і заступників, визначав їх обов’язки, вирішував питання про застосування, відповідно до рішення дисциплінарної комісії ДБР, дисциплінарних стягнень до працівників бюро.

Читайте ще:

Понад 10 людей голодують разом із адвокаткою Закревською: хто вони і чого хочуть

У ДБР треба створити управління у справах Майдану – Євгенія Закревська​

Розслідування справ Майдану може бути зупинене: як цього не допустити​

XS
SM
MD
LG